Om Mig
gäddgapet


Köp handgjorda beten i bra kvalité

bloggen

Om Mig

Jag heter Tomas och är en fiske tokig sak som älskar att fiska gädda. Gädda har varit min passion i stort sett hela min tid som sportfiskare.

1989 skaffade jag mina första fiske grejer. Det började med att jag byggde mina egna grejer och använde mig av ståltråd som krok. Jag gick ner till bäcken som rann lite nedanför där vi bodde och testa mina grejer på bäcköring. Öringarna nappade men ståltråds kroken rätade sig så fort fisken kom över vatten ytan. Men det var otroligt kul och spännande så jag köpte fiske grejer för alla mina månadspengar och önskade mig fiske grejer i födelsedags presenter. Det blev ju ganska begränsat med prylar då man var barn och hade många syskon. När jag fick min första gädda på gäddmete i en liten sjö så blev jag totalt fast.


När jag kom upp i tonåren så öpnades en helt ny värld då jag kunde arbeta i hop extra pengar och skaffa mig bättre och fler fiske prylar. Att cyckla 1-2 timmar med en Stooooor ryggsäck full av spön tackel och fiske beten var ingen ovanlighet. Man måste ta sig till de bra sjöarna.

Fiske intresset fortsatte och här är jag i dag fortfarande galen i att fiska gädda.


Jag har vuxit upp skaffat mig familj och hus, jobbar heltid och på kvällarna gör jag beten


Mitt intresse för att göra beten började med att jag ville ha något som jag inte hittade på markanden och började experimentera. Först såg betena inte mycket ut för världen men utvecklingen har gått snabbt och jag känner mig nöjd med mina skapelser idag.


Hantverk är något som alltid legat mig varmt om hjärtat, så att göra beten har blivit som en naturlig väg för mig. Det första bete som jag började sälja lite lätt av så att jag kunde ha råd att fortsätta göra beten var Spinky, som visade sig vara en riktig magnet för både små och stora gäddor.


Min stora dröm som för många andra är att lyckas landa en riktigt stor gädda. Tio sträcket är ju avklarat så det är bara att sikta högre.